Zaterdag 3 september 2011. Naar Santa FeVandaag eindigt het verhaal van Billy the Kid. Ik ga zijn laatste rustplaats bezoeken samen met 2 museums. Redelijk vroeg maak ik alles klaar voor vertrek maar eet eerst een heerlijk hot breakfast bij Hampton Inn. Het is een geweldig hotel. Tot in de kleinste puntjes hebben ze het voor elkaar. Het warme ontbijt is uitgebreid. Bij het uitchecken werd mij nogmaals enkele malen excuses aangeboden voor het niet werken van het internet. Hij vertelde dat de computerfirma niet meer hoefde te komen en ze acuut zijn overgestapt. Ik neem het ze niet kwalijk. Kan overal gebeuren!
Ik tank de auto weer vol en merk dat ik met mijn ING pas kan betalen als je op debet drukt. Dat is handig! Ik wist het wel in de supermarkten maar niet met tanken. Onderweg denk ik nog even terug over wat ik gisteren allemaal gezien heb over de UFO's. Ook heb ik nog voor het slapen gaan in het boek gelezen. Dat het een cover-up is lijkt mij duidelijk! Dat bleek ook maar weer iets verderop waar om de zoveel mijl een radar installatie staat van de US airforce terwijl er helemaal geen Airforcebase o.i.d. in de buurt is. Ze houden duidelijk alles extra in de gaten m.b.t UFO's.

Het is een uiterst saai landschap richting Fort Sumner. Als ik na een tijdje Fort Sumner indraai, merk ik dat het kleine plaatsje zijn beste tijd gehad heeft. Veel verlaten en dichtgespijkerde gebouwen. Geen enkele fastfood keten vind het schijnbaar rendabel hier iets neer te zetten. Verderop Main Street stop ik bij het Billy the Kid Museum. De zoveelste van deze trip. Toch vond ik ook dit weer een prima en mooi museum. Heel veel originele artifacts van Billy the Kid. Zo zie je zijn haren die een kapper heeft bewaard, zijn pistool, zijn geweer en nog veel meer. Ook heeft dit musuem een mooie collectie jaren 50 spullen. Zo vond ik de auto's uit de jaren 50 erg mooi om te zien. De giftshop heeft een schat aan bijzondere gifts. Ik hou het goedkoop bij enkele originele plakaten maar mocht je geld teveel hebben kun je hier goed terecht.
Ik vervolg mijn weg naar het laatste onderdeel wat ik bezoek m.b.t. Billy the Kid. Zijn laatste rustplaats en de plek waar hij is doodgeschoten door Pat Garrett. Ik had verwacht een oud ford aan te treffen met allerlei gebouwen o.i.d. maar zag niet meer als een Giftshop annex museum. Daarnaast het officiele graf van Billy the Kid. Ik loop eerst naar het graf en bekijk het helemaal. Aangezien de grafsteen tot 2x toe is gestolen, staat nu alles achter een dik hek. De grafsteen krijg je niet meer te pakken met een apart hekwerk eromheen. Ik vind het toch leuk eens een bekende outlaw van jeugd tot dood bezocht te hebben. Als ik naar de giftshop/museum loop tref ik binnen een viertal waar naar het lijkt cowboys aan. Ze vragen of ik voor Billy the Kid kom waar ik op antwoord, die leeft toch niet meer? Ze lagen in een deuk! Ze hebben er duidelijk plezier in van alles een grap te maken. Voor 4 dollar mag ik ook dit musuem in. Ook hier hebben ze weer van alles van Billy the Kid. Vooral de brieven hebben mijn aandacht en heb ze gefotografeerd. Nu begint het laatste deel van mijn Billy the Kid story. De exacte locatie vinden van Maxwells House die niet meer bestaat... Gelukkig heb ik mijn vakantie goed voorbereid en bekijk op mijn Ipad een map die ik heb gedownload. Wat blijkt...Het huis heeft op grondgebied van Indianen gestaan. Nu is er een soort indianen memorial op die plek. Nu wil het toeval dat er ook nog eens een event plaatsvindt daar. Aangezien ik niet elke dag hier naartoe kan, besluit ik het erop te wagen. Ik rij de parkeerplaats op en zie een indiaanse bewaker. Ik vertel hem waar ik voor kom en vraag toestemming de plek te bezoeken waar Pat Garret Billy the Kid doodschoot. Volgens hem is alles weg maar ik mag te voet er naartoe mits ik alleen maar daar naar toega i.v.m. het event. Ik loop erheen en zie een memorial met allerlei indiaanse teksten zoals Hin-shi-hi en dat soort onduidelijk tekst en kom onderweg de funderingen tegen van Fort Sumner. Kijk, nu is het mogelijk de plek te traceren!! De funderingen geven de barakken aan. Ten westen daarvan stond Maxwell's house vlakbij de rivier. En ja, na zoeken vind ik uiteindelijk de gemarkeerde plek waar Pat Garret de 21 jarige Billy the Kid doodschoot. Mijn zoektocht naar het leven van Billy the Kid is compleet! Van zijn jeugd tot zijn dood heb ik bezocht! Leuk dat het gelukt is.

Ik loop terug naar de auto en rij richting Santa Fe. Ik geniet van mijn open dak en de rit. Het is een lange weg en stop bij de I40 (de vroegere Route 66) bij Santa Rosa. Daar gebruik ik bij DQ de lunch. Ik neem nu eens een iron grilled hamburger. Die was nogal dik met allelei lekkernijen ertussen zoals bacon. Ik durf niet te raden hoeveel calorieen ik gegeten heb.. Santa Rosa is overduidelijk een overnachtingsplaats. Je ziet een eindeloze rij motels en verder niets. Schijnbaar ligt Santa Rosa strategisch dat vele mensen kiezen hier alleen te overnachten. Ik rij verder de I40 op en daarna de weg naar Santa Fe. Rechts van mij zie ik weer een isolated thunderstorm maar hou het droog. De temperatuur is wel gezakt tot 25 graden... In Santa Fe ben ik aardig vroeg en check in bij Quality Inn. Aan de buitenkant lijkt het een oud hotel maar de kamers zijn denk ik gerenoveerd. Voldoet prima. Ik rij wat door Santa Fe en besluit te gaan eten bij Outback, mijn favoriete Steak restaurant. Ik kies voor de Outback special en geniet van het heerlijke eten. Bij Outback krijg je een Ceasar's Salad vooraf. Het smaakt mij weer allemaal uitstekend en rij naar een Shopping Mall. Het is klein en bekijk het allemaal en genie van de sfeer die daar hangt. Altijd leuk om van alles te bekijken. Na een bezoek aan Walgreens ga ik naar de kamer en maak het verslag. Morgenochtend ga ik bepalen of ik de Tentrock Hike ga lopen. Ze voorspellen isolated thunderstorms die bij hiken bijzonder gevaarlijk zouden kunnen zijn. Ik kijk morgenochtend met de weerradar op de Ipad. Een bijzonder interessante en leuke dag weer vandaag!

Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly