Donderdag 1 september 2011. Naar AlamogordoVandaag sta ik op me de wetenschap dat het een speciale dag is. Vandaag precies 25 jaar geleden trad ik in dienst bij Nutricia. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam voor Nutricia maar de laatste jaren gedetacheerd door een reorganisatie. Hierdoor loop ik mijn jubileum feestje mis maar ben er toch trots op dat ik nog steeds voor Nutricia werkzaamheden verricht onafgebroken 25 jaar!! Alle reden dus om vanavond een lekker pilsje extra te drinken!!

Vandaag ben ik aan de late kant maar geniet wel van een uitgebreid hot breakfast bij Comfort Suites. Dit hotel is mij zeer goed bevallen! Niet duur en erg goed qua kwaliteit. Mijn eerste doel vandaag is Silver City. Hier wil ik de homestead van Billy the Kid bezoeken. Mijn Garmin leidt mij feilloos tot op de meter naar de plek waar de log cabin staat. Deze log cabin is een kopie van het huis waar Billy the Kid is opgegroeid. Hij is overigens geboren in Newyork City. Hij staat op dezelfde plek in de 'big ditch'. Deze kopie is gemaakt voor de film 'The Missing' van Ron Howard in 2003 die hem geschonken heeft aan de stad Silver City. Ik vraag bij het visitor center meer info over Billy the Kid en krijg van alles wat ik kan gebruiken de komende dagen. Billy the Kid is erg bekend in New Mexico en zonder meer verbonden met de geschiedenis van Amerika! Ik krijg ook info over de site 'catchthekid.com'. Hier kun je 10.000 dollar winnen. Leuk! Het geeft wel aan dat Billy the Kid nog springlevend is in Amerika!
Ik loop nog even wat rond in Downtown Silver city en vervolg mijn weg naar het volgende doel wat betrekking heeft op Billy the Kid. In Old Mesilla ga ik het Courthouse annex Jail bezoeken waar hij tot de dood is veroordeeld op 13 april 1881. Hij werd daarna overgebracht naar de courthouse in Lincoln waar hij wist te ontsnappen. Meer daarover morgen aangezien ik morgen Lincoln ga bezoeken.
De Courthouse in Lincoln uit 1859 ligt op een hoek bij Masilla Plaza en doet nu dienst als souvenirshop. De buitenkant en het dak zijn nog origineel uit die tijd. Ik vraag of ik mag fotograferen en mag alles behalve de Indian collection fotograferen. Dat doe ik dan ook en kijk gelijk rond naar alles wat hier te koop is. Zo kun je hier ook een kopie van de Wanted plakaat kopen van Billy the Kid. Inmiddels heb ik die al gekocht in Tombstone. Hierna bezoek ik nog Old Mesilla wat mij erg aan Santa Fe en Alburquerque doet denken. Heel veel in Adobe stijl. Ik denk dat ook tegen te komen in Taos waar ik nog nooit was en over enkele dagen ga bezoeken. Ik vervolg mijn weg en gebruik de lunch in Las Cruches bij BK. Als ik eerlijk ben vind ik Burger King en Mcdonals het minste in Amerika. Mijn favoriet blijft In-n-out-Burger die ik straks in Nevada ga bezoeken. Nadat ik weer richting Alamorgordo gereden ben, zie ik onderweg borden met het White Sands Missile Range museum. Lijkt me erg mooi en rij richting de White Sands Missile Range. Veel borden met waarschuwingen tref je aan voordat je er bent. Absoluut geen fotografie, let op code Alpha, dit is een active missile range om er maar een paar te noemen. Ik parkeer mijn auto bij de bewaking en loop een gebouwtje in en vertel de reden van mijn bezoek. Ik moet mij melden bij de bewakers. Die vragen als eerste om een ID. Vriendelijk vertelt hij waar ik moet wezen en mag bij het Missile Park alleen foto's nemen die gericht zijn naar de mountains. De Missile range, waar overigens niets te zien is, mag niet op de foto. Ik loop er wat rond en maak wat foto's. Mijn oog valt op een vliegende schotel. Gezien mijn bezoek morgen aan Roswell. Er staat bij dat deze vliegende schotel is neergestort met luchtballon in Roswell. Ze maken echter wel de gruwelijke fout met de datum. Er staat bij dat hij voor het eerst is gebruikt in 1966 terwijl de vliegende schotel is neergestort in Roswell in 8 juli 1947.....Ze proberen nog steeds de waarheid te verhullen! Het is verder een interessante collectie raketten en allerlei andere militaire objecten. Super om gezien te hebben! Ook loop ik nog even het museum in en treft daar van alles aan over de atoombom en zaken waar ze meer bezig zijn hier. Een leuk museum en zeker de moeite waard! Denk wel aan je ID als je er heengaat.

Op weg naar Alamogordo volgt er een roadblock van de Border Patrol. Dit zag ik al eerder vlakbij Bisbee en de Mexicaanse grens. Nu ben ik aan de beurt. Elke auto moet stoppen. Hij vraagt aan mij of ik US Citizen ben waarop ik Nee antwoord. Hij vraagt mijn paspoort en vertel dat die achterin zit in de koffer. Ik moet mijn auto hierop parkeren en twee officers komen om het uit te zoeken. Ik laat na wat zoekwerk mijn paspoort zien. Hij checkt de admitted stempel en mag mijn weg vervolgen. Op zich een goede controle en zal snel de illegalen eruit pikken.
Even verderop rij ik White Sands National Monument in. Ik blijf dit toch iets bijzonders vinden. Midden in de woestijn zoveel zand. En wel zand van een bijzondere kwaliteit. Het is spierwit en lijkt op sneeuw. Als je erop loopt bergopwaarts, val je steeds weg. Erg bijzonder en maak wat foto's. Hierop rij ik door naar mijn eindbestemming Alamogordo en check alvast in bij Days Inn. Geen bijzonder hotel en wat gedateerd. Toch een prima kamer met alles wat je nodig hebt. Hierna rij ik nog naar de Walmart en koop daar een mooie cover voor mijn Ipad en wat snacks voor de avond. Mijn avondeten haal ik bij de drive thru van Can't Stop Smokin BBQ. Ik kies voor de Half rack of ribs met 2 sides. Het smaakt verder prima en vermaak mij erna op de kamer om morgen voor te bereiden en het verslag. Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.