Vrijdag 2 september 2011. Naar Lincoln en RoswellVandaag een bijzondere dag met het bezoek aan Lincoln (Billy the Kid) en Roswell. Je merkt toch wel het verschil tussen een goedkopere en duurder motel. Days Inn Alamogordo is niet de nieuwste en dat merk je aan de geluidsisolatie.. Het internet was echter van een goede kwaliteit! Het continental breakfast bestaat uit koffie met cornflakes. Ik tank mijn auto vol bij Fina maar bemerk dat de prijs afwijkt bij wat er buiten staat! Dat zou toch niet mogen! Ik rij richting Ruidoso Downs voor een bezoek aan Walmart. Voor de komende hikes heb ik beslist een bladder (waterzak) nodig. Ik weet dat bij de Walmart de bladder van goede kwaliteit is (ook de rugzak trouwens). De bladder doe je in de rugzak en kunt d.m.v. een slang drinken onderweg.
Als eerste bezoek ik het Billy the Kid visitor center in Ruidoso Downs. Hier krijg ik allerlei folder en informatie mee voor mijn bezoek aan Lincoln vandaag en Fort Sumner morgen.
Ik vervolg mijn weg hierna via Ruidoso, wat overigens een erg leuk plaatsje is, naar Ford Stanton. Onderweg geniet ik met open dak van het weer (29 graden) en het mooie uitzicht. In Ford Stanton wacht mij een oude man die vriendelijk uitlegt wat er gebeurde in Stanton. Het betreft een legerbasis uit de jaren 1800. Ik bekijk de 11 minuten video en doe daarna de self guided tour. Op zich interessant. Ford Stanton is echter zeer vervallen. Het zal miljoenen kosten dit weer op te lappen maar tientallen jaren zal hij niet meer bestaan denk ik.

Mijn volgende bestemming is een belangrijke bestemming m.b.t. Bill the Kid. Nadat Billy in La Masilla ter dood was veroordeeld door ophanging (zie verslag gisteren), werd hij overgebracht naar de Courthouse en Jail in Lincoln waar hij officieel op 13 mei 1881 ter dood zou worden gebracht door ophanging. Hij wist echter te ontsnappen op 29 april 1881 en schoot tijdens zijn vlucht twee deputy's dood. Door het raam buiten en de ander onderaan de trap. De sheriff Pat Garrett was het die uiteindelijk de outlaw Blly the Kid (Echte naam William H Bonney) doodschoot op jonge 21 jarige leeftijd op 14 juli 1881. Zijn graf bezoek ik morgen in Fort Sumner wat ook direct het laatste is wat ik bezoek m.b.t. Billy the Kid.
Het bezoeken van de Courthouse en jail in Lincoln is erg mooi. Je stelt je voor hoe het in 1881 geweest zou zijn. En de beroemde plek onderaan de trap met het kogelgat is zeker gaaf om mee te maken. Ik bezoek verder heel Lincoln en maak foto's van de verschillende huizen en bijzondere plekken. Je zou kunnen zeggen dat Lincoln een groot museum is! Erg mooi en bijzonder! Trek er wel ongeveer twee uur voor uit! Er is heel veel te zien. Ik heb hier veel foto's gemaakt.

Ik vervolg mijn weg naar Roswell. De plek waar op 8 juli 1947 een UFO neerstortte op de ranch van William Mack Brazel. Maar voordat ik mij erin ga verdiepen, check ik alvast in bij Hampton Inn & Suites Roswell. Het is nog vroeg maar vind het altijd wel prettig alvast de sleutel te hebben en alvast wat op de kamer te zetten. Dat scheelt ook weer tijd. Inchecken rond 6 uur duurt altijd lang. Ik rij naar downtown Roswell en begin aan het zoeken naar een antwoord wat er precies gebeurde op 8 juli 1947. Als eerste bezoek ik het UFO research en museum. Dit is eigelijk een must als je hier bent vind ik. Het museum bestaat uit een chronologische tijdslijn vanaf het moment in 1947 tot nu. D.m.v. documenten, foto's en voorwerpen kan iedereen die dit museum bezoekt aan het eind zijn eigen mening vormen of UFO's nu wel of niet bestaan en wat er gebeurt is in 1947. Was het echt een luchtballon of wilde de regering zijn land behoeden voor totale anarchie bij de wetenschap dat er meer leven is als alleen op aarde... Verschillende documenten laten zien dat er zeker een cover-up actie is geweest van het leger en regering. Zo zie je top secret documenten dat er lichamen en wrakstukken zijn afgevoerd naar een legerbasis in Texas. Ook een verklaring van een leger officier die verklaart dat hij gedwongen werd de luchtballon versie aan de pers te vertellen. Ook werd het radiostation KCFL gedwongen niets over de Ufo te berichten en zo zijn er heel veel verhalen en verklaringen. Dat wij op aarde niet de enige zijn in het heelal, lijkt mij wel duidelijk maar of alle verhalen nu echt kloppen heb ik mijn twijfels wel bij. Om alles nog eens rustig na te lezen straks thuis, koop ik een blad 'Witness to Roswell' met het hele verhaal van begin tot eind. Ook koop ik in de souvenirshop de 2 kopieen van de kranten die in 1947 erover berichten. Ik loop verder downtown Roswell in en geniet van alle aandacht die de mensen geven aan de UFO cover-up. De Mcdonalds is in de vorm van een vliegende schotel, op de muur staat ET en verschillende gebouwen hebben een halve UFO in zich. Dat doen de Amerikanen toch weer erg leuk!
Als afsluiting van de dag eet ik lekker bij Golden Corral een steak met van alles erbij. Op de weg terug naar het hotel blijf je toch een beetje ongemerkt in de lucht kijken. Zie ik iets of niet?? haha. In het hotel ga ik nog een tijdje lekker zwemmen en vermaak mij verder met het maken van het verslag en uitzoeken van de foto's. Bij de frontdesk hoor ik dat internet het niet gaat doen vandaag...jammer maar het is niet anders. Een leuke en afwisselende dag vandaag!! Het is wat koeler geworden maar wel beter om uit te houden! Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.