Maandag 5 september 2011. Naar DurangoVandaag heb ik wat minder goed geslapen. Mijn ontbijt neem ik in het hotel. Een cooked-to-order breakfast is inbegrepen. Het is net alsof je in een restaurant eet. Heerlijk ei met hashbrowns en french toast! Dat hebben ze erg goed gedaan net als de Manager Reception gisteren. Dat zijn net de dingen waardoor je terugkomt. Buiten merk ik tot mijn schrik dat het flink koud is (voor mijn gevoel). De meter geeft 54 graden en dat is 11 graden aan. En ik loop in T-Shirt en korte broek. Deze vakantie heb ik geen winterkleding bij me zoals een sweater. Maar in de auto heb je geen last en Taos ligt hoog. Ik rij richting het noordwesten en kom al snel bij de Rio Grande Gorge Bridge aan. Een brug op een gigantische hoogte boven de rivier. Bij Page richting Grand Canyon north heb je ook zo'n bridge maar deze is veel hoger. De brug zelf wordt gerenoveerd. Ik maak er wat foto's maar door het vroege uur is de zon niet hoog genoeg en krijg je het niet mooi genoeg op de foto.

Na een tijdje stop ik Chama. Daar kun je met een oude trein een rit maken net als in Durango. Het heet de Cumbres en Tultec Railroad. Er zijn er meerdere van in Amerika van verschillende organisatie's. Ik bekijk het oude trainstation en krijg een map. Met de map bekijk ik het hele spoor emplacement. Leuk om te zien en weer iets echt Amerikaans!
Ik rij weer verder en zie al snel het landschap veranderen. Van de wat desert achtige landschap naar een Colorado bergen in het groen met allerlei meertjes, bomen en bergen. Het is een fantastische rit en geniet ervan! Het wordt warmer en het dak kan weer open...heerlijk! In Pagosa Spings kies ik voor Sonic Drivein. Ik ben gelijk genezen met fastfood. Ik heb nog nooit fastfood laten staan maar dit was slecht. De patat spierwit alsof ze uit de vriezer komen en zo smaakt het ook. Bah! De kip gaat dan nog maar was hard. Schijnbaar was er toch iets mee want later op de dag ben ik flink misselijk geworden. Je weet nooit waar het aan ligt maar Sonic drivein doe ik maar even niet meer.

Het vervolg van de rit naar Durango is weer net zo supermooi als net. De hoogste berg was ruim drie kilometer. Mooi dat het zo makkelijk is af te lezen op een Garmin. Ook nu is het lekker warm weer en geniet weer van het uitzicht. Wat je ziet kun je niet in foto's weergeven. Vooral de combinatie bergen, groen en meertjes doen het hem in Colorado. Tegen half 2 kom ik aan in Durango. Ik parkeer in een woonwijk en zie dat er nogal wat brandweer en politie op de been is. Ik loop er heen en het blijkt een huisbrand te zijn. Dichtbij komen mag ik echter niet. Ik loop hierna downtown Durango in. Een leuk dorp met veel winkels, hotels, brewery's en restaurants. Ook het station van de Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad bekijk ik. Als ik in de toekomst eens zo'n treinreis zou willen meemaken, zou ik voor deze kiezen. De reden is het formidable uitzicht richting Silverton en de million dollar Highway. Ik blijf het wel prijzig vinden voor een treinreis. Wie weet een keer in de toekomst.

Het weer slaat om en zie weer de bekende isolated thunderstorms naderen. Ik kijk waar ze heen drijven en het leek mij het beste alvast het hotel op te zoeken. Ook tank ik nog even vol want verwacht bij het resort geen tankstation te vinden. Ik rij de scenic highway million dollar op richting het noorden. Mijn overnachting is het Colorado Mountain Resort. Dit is een Ski Resort ongeveer op de helft tussen Durango en Silverton. Erg bekend! Onderweg stop ik nog even bij de Pinkerton Hotsprings. Lijkt me niet echt maar ziet er wel erg bijzonder uit. Dit zou je eerder in Yellowstone tegenkomen. Bij het Colorado Mountain Resort aangekomen moet ik eerst maar eens kijken waar je kan inchecken. Het lijkt wel een kleine stad i.p.v. een hotel. Het zijn denk ik 5 gebouwen waar je kunt slapen, alpenglow townhomes die je kunt huren, een plaza met meerdere winkels en restaurants en een keur aan verschillende dingen wat je kunt doen zoals zwemmen, sporten, met de lift naar boven en noem het maar op. Van de frontdesk krijg ik een plattegrond mee om het Village Center te vinden waar ik verblijf. Ik krijg daar een eigen overdekte parkeerplaats. Daar aangekomen laad ik alles op een luggagecart en ga naar de bovenste verdieping. Blijkt mijn key niet te werken...ik zie mij alweer terug lopen met alles om te kijken wat er is. Bij de Spa op het dak is iemand aan het werk die mij helpt. Het blijkt dat het verkeerde kamernummer op de kaart staat. Ik loop de goede kamer in en ik moet zeggen het is erg mooi van binnen. Lijkt wel gloednieuw en erg luxe. Vanuit het bed heb ik een panorama view over de bergen...dat is mooi! Toch was deze kamer zeer betaalbaar en wat blijkt nu. Net na laborday willen ze mensen op doorreis de kamers goedkoop geven tot het winter seizoen begint. Ze vertellen er niet bij dat de meeste dingen natuurlijk wel gesloten zijn zoals de lift naar boven op de berg, zwembad en niet alle winkels en restaurants zijn open. Maar ik ben hier goedkoper als straks bij Days Inn Moab dus mag niet klagen. Het is leuk om eens mee te maken. Op dit moment ben ik zelfs alleen op deze verdieping dus vandaag zal ik zeker aan mijn rust toekomen... Leuke dag vandaag en toch weer net geluk gehad met het weer. In Maob is het straks weer ruim boven de 30 graden!

Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly