Woensdag 7 september 2011. Arches National ParkVandaag gaat een topdag worden! Als ik naar buiten kijk zie ik clear sky's. Dat is mooi! Vandaag ga ik hiken en kan geen regen gebruiken. De dag begint met een super ontbijt bij Castle valley Inn. Buiten op de sundeck zitten de gasten waaronder ik te genieten van een heerlijk ontbijt. De dag ervoor heb ik kunnen opgeven hoe laat ik wil ontbijten. Om 8 uur zit ik buiten aan tafel en we hebben het over wat we allemaal hebben meegemaakt de dagen ervoor. Een man aan tafel uit Afrika is voor een lang bezoek in Amerika. Andere mensen zijn weg voor een week in dit gebied. Het eten is heerlijk en als het fruit komt uit de eigen tuin. De gastheer en vrouw zijn bijzonder vriendelijk. Ik heb overigens goed geslapen. Erg rustig hier!

Na het ontbijt, laad ik de auto en rij naar Moab. Daar koop ik bij de supermarkt mijn lunch die ik in Arches National park wil gebruiken. Ook natuurlijk een Talle Vanilla Latte bij Starbucks voor in de auto. Gisteren lukte het niet vandaag de rancher hike naar Fury Furnace te doen. Helaas geen plaats meer. Maar er zijn andere oplossingen. Ik rij naar Arches National Park. En begin net als de andere toeristen aan de verschillende stopplaatsen en maak foto's. Het is een wolkloze prachtige dag maar ook niet te heet. Het is wel druk. Later kom ik aan bij Fury Furnace en baal een beetje dat ik de ranger hike niet kan doen. Tegenwoordig kun je via internet reserveren wat ik niet wist. Maar wat zie ik daar op een bord.. Je kunt ook een individuele hike gaan maken met een permit! Dat is een mooie oplossing! Ik rij de 20 mile terug naar de Visitor Center en vraag om een permit. Die krijg je niet zomaar. Je moet eerst naar een film kijken over wat je alleen te wachten staat in Fury Funace. Er bestaat geen maps, je GPS werkt er niet goed en je kun makkelijk verdwalen. Ook leer je in de film hoe je moet omgaan met de natuur. Je mag niet op de gevoelige crustlaag lopen. Na de film krijg je een overhoring en mag je iets vertellen over je hike ervaring. Maar de permit heb ik gekregen (4 dollar) en rij blij weer naar Fury Furnace!

Ik maak de rugzak en apparatuur klaar en maak de permit eraan vast. Ik gebruik ook de waterzak van 2 liter vandaag. Deze hike is een streneous hike vanwege de hoogteverschillen en het klimwerk. Aan de rugzak koppel ik mijn Geotag GPS zodat ik later kan zien waar ik was.Mijn GPS unit neem ik ook mee. Kijk wel of ik er wat aan heb. Ik loop het gebied in en begin over rotsen te klimmen op zoek naar leuke doorgangen e.d. Ik ontdek een arch en verderop stop ik om even wat te drinken en te eten. Wat een mooi gebied om hier alleen te mogen rondlopen. Ik geniet van de omgeving en stilte. Wat een verschil met de rest van het park. Later loop ik weer verder en kom van alles tegen. Van balanced rocks tot arches en mooi gevormde rotsen. Geweldig! Opeens hoor ik stemmen. Blijkt er een speciale tour voor schoolkinderen langs te komen. De ranger vraagt aan mij: 'stepaside for the childeren please' en ze passeren. Er liep aan ranger voor, in het midden en achter de groep. Goed om te zien dat ze extra voorzichtig zijn. Na een uur of drie gelopen te hebben probeer ik weer richting auto te gaan. Dat is moelijker als je denkt. Je ziet het liggen maar de exacte weg vind je niet zomaar. Maar ook dit lukt. De groep die met de ranger gaan, staan al klaar en zien mij bezweet uit het gebied komen. Dan weten ze wat ze te wachten staan!!

In de auto besluit ik alsnog de hike naar Delicate Arch te gaan lopen. Een moderate hike van zo'n drie mile (4,8 kilometer) met een hoogteverschil van 146 meter. Twee hikes op een dag! Een uitdaging met dit warme weer. Opnieuw maak ik de rugzak klaar en begin aan de hike. Je ziet mensen die het onderschatten en zonder wat dan ook aan deze hike beginnen...erg dom!! Het minste is toch wel water en eten meenemen. De heenreis valt zwaar naar de eerste hike vandaag. Je moet vaak de berg omhoog en voelt je spieren protesteren. Het drinken terwijl je loopt met de bladder (waterzak) maakt het allemaal makkelijker. Deze werkt overigens goed. Ik had er al eens een die ik in Holland had gekocht maar dat was niets. Op deze hike dacht ik vaak, ben ik er nou nog niet? Je ziet namelijk Delicate Arch pas op het allerlaatste moment. Je komt onderweg mensen tegen die zeggen, Your are halfway en Its from now only 20 minits... Lekker opbeurend. Het laatste stuk is het zwaarst. Eerst een flinke klim op slickrock en later een wandeling langs afgronden. Maar als je er dan bent, ben je opeens alle moeheid vergeten!!! Wat is dat mooi om Delicate Arch zo te zien. De omstandigheden voor foto's zijn perfect dus klik er flink op los. Van panorama tot HDR en ook foto's met opgeklapte lens op statief. Daar ga ik straks in Holland leuke dingen mee doen. Ik help nog verschillende mensen om met Delicate Arch op de foto te gaan en natuurlijk zelf ook! Mooie ervaring en deze hike is een absolute aanrader!! Doe hem wel pas in de middag i.v.m. de stand van de zon.
De weg terug is een stuk makkelijker. Nu zeg ik tegen mensen hoe lang ze nog moeten, haha. Sommige zie je totaal uitgeput langskomen zonder een flesje water o.i.d. Bij de auto denk ik eraan weer een mooie dag gehad te hebben!! Super!
Om het te vieren ga ik straks weer naar Moab Brewery. In Maob check ik in bij Days Inn. Deze days Inn heeft slechte recensie's op Tripadvisor. Ik ben benieuwd. Mijn eerste indruk is goed. Ik rij naar Moab Brewery en proef weer wat andere bieren. Vandaag wordt het de Deadhorse Ale en later de Scorpioen Pale Ale. Het is weer super en lekker na de hikes! Deze brewery behoort tot hetzelfde concern als de brewery in Seattle vorig jaar. Ik bestel ook gelijk mijn eten en doe het vandaag met een uitgebreide Ceasar's Salad met grilled chicken. Heerlijk en gezond!
Op de kamer begint de moeheid zijn tol te eisen en besluit morgenochtend pas het verslag te maken. Ik zoek wel alle foto's alvast uit. Het was een mooie dag waar ik vaak aan zal terugdenken!
Bekijk vandaag eens mijn werkelijk gereden route. Als je inzoomt kun je de afgelegde route van beide hikes zien! Ook mooi in 3D!

Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly