Vrijdag 9 september 2011. Naar de Wave!Vandaag ben ik al vroeg uit de veren voor een speciale dag! 7 uur sta ik al bepakt klaar en een kleine 20 minuten laten rij ik weg. Eerst komt de kat van de eigenaar nog even afscheid nemen met gespin en kopjes haha. Als eerste rij ik naar Maverick voor Ijs en Koffie. Dat gaat er wel in op de vroege ochtend! Ik neem afscheid van Page en rij richting de Wave. Bij het Paria Station check ik eerst even snel de conditie van de Housrock Valley Road. Deze is dry dus net wat ik nodig heb. Er staan vele mensen tot buiten aan toe te wachten op de lottery waarschijnlijk. Ik vervolg mijn weg en draai de Housrock Valley Road op, een dirtroad die naar de Wirepass Trailhead gaat. Ook hier weer op verschillende stukken de washboard gedeeltes waar je gratis een massage krijgt. De weg is verder in goede conditie en parkeer mijn auto bij de Wirepass Trailhead. Het is altijd wat werk om je helemaal 'hike klaar' te maken. Insmeren, rugzak vullen, waterzak vullen, GPS klaarmaken zijn maar enkele van de dingen die je moet doen. Er staan meerdere auto's maar de meeste gaan naar Buckskin Gulch.

Ik begin aan de lange wandelroute naar de Wave. Je loopt eerst een gedeelte door een wash. Op een bepaald punt ga je een zandpad op. Achter mij loopt een jonge vrouw die ook naar de Wave gaat. We lopen samen richting de Wave. Ze is een studente in North Carolina van begin twintig en zal dit weekend weer terugvliegen naar North Carolina. Haar ouders wonen in Florida. Na de zandroute ga je een berg omhoog. Dat moet volgens de map op een bepaald punt. Alle markeringen zet ik ook in de GPS. Makkelijk voor de terugweg. Het is overigens nog bewolkt op dit moment maar wel warm. Bovenaan de berg ga je richting de Wave. Je loopt schuin over de berg en later weer over zand. Op een gegeven moment kom je bij de Hooters Rock (twin butes). Ook dit is een belangrijk punt om vast te leggen in je GPS. Het laatste stuk is het moeilijkste stuk. Als je de 'crack' ziet in de berg, weet je dat daar De Wave zich bevindt. We lopen door zand en het laatste stuk schuin omhoog door zand wat het nog moeilijker maakt. Op een bepaald stuk kom ik gewoon de berg niet omhoog en val zelfs. Zeer glad. Ik maak maar een omweg en kom er zo ook.

En dan kom je aan bij de Wave!! Je voelt een soort blijdschap van ongekende omvang! Eerst eten en drinken we maar eens wat en kletsen over van alles. Op dit moment begint overigens ook de zon door te breken. Ze is alleen op vakantie en heeft een huurauto en slaapt op campings. Hierna maken we foto's van elkaar bij de Wave. Leuk aandenken! Nu is de zon echt helemaal aanwezig en ik maak opnieuw foto's van de Wave in verschillende vormen. Heel veel HDR's en panorama's. Ik vertelde haar net dat er ook een second wave bestaat en vele rocks zoals hamburger rock en brain rock. Ze gaat alleen op onderzoek uit en ik vervolg mijn fotografie bij de Wave zelf. Ik wil er de tijd voor nemen. Later komt ze terug en ga ik naar boven in het westen voor dezelfde rockformatie's en second wave. We nemen afscheid en na een 'see ya' vervolg ik mijn weg naar boven en klik er lustig op los met de camera. Alleen vandaag heb ik zo'n 16 gigabyte aan foto's geschoten op twee SD cards. De vele panorama en HDR foto's zullen pas laten online komen omdat het veel werk is ze te maken. 4 HDR foto's zitten alvast bij de foto's van vandaag.

Op een gegeven moment besluit ik terug te gaan. Het weer slaat ook al om en ik loop dezelfde weg weer terug. Donkere wolken vormen zich boven de bergen. Het is nu echt tijd om op te schieten! De Houserock Valleyroad is onbegaanbaar als het nat is dus zal moeten opschieten. Ook is het zeer gevaarlijk je op bergen in open gebied te bevinden bij onweer. De terugweg is zwaar. Omdat de zon nog schijnt en dus warmer is veel zwaarder als de heenweg. Je schoenen zitten vol zand wat het onstaan van blaren veroorzaakt. Ik gebruik mijn GPS maar ondanks dat kan ik de 'saddleback' niet vinden. Dit is een gedeelte waar je de berg omlaag kan. Ik zie nu lichtflitsen en hoor het onweer naderen. Ik zie wel het zandpad linksliggen dus besluit maar op een ander stuk de berg af te zakken. Dat is soms veel te stijl zodat je het zittende moet doen en je laten glijden. Toch kom ik er zo ook en begin aan de zandpad wandeling. Moeilijk hoor, als je moe bent om door zand te moeten lopen. Op een gegeven moment ben ik in de wash en weet dat ik nu geen gevaar meer loop. Bij de Wirepass Trailhead kom ik opgelucht en blij bij de auto aan. Eerst maar eens een lekkere koele cola en het zand uit de schoenen gooien. Het was weer een fantastische ervaring!!!! Ik besef dat ik net weer geluk heb gehad. De weergoden hebben schijnbaar het beste met mij voor. Ik was er op tijd met zon en toen de zon er niet meer was was ik alweer onderweg terug. Net de goede keuzes gemaakt!! Ik rij de Houserock Road weer af en eenmaal op de weg naar Kanab ben ik superblij hoe vandaag is verlopen. Echt een topdag!!!!

Ik weet nog dat ik in 2005 vor het eerst naar de Wave ging met Henk, Jacqueline en Raymond. Henk is een expert op hike gebied. Sindsdien heb ik heel veel hikes gelopen. Ik ben Henk daar dankbaar voor. Ook vandaag heeft hij mogelijk gemaakt door een permit voor mij te kunnen regelen. Super en bedankt!!!!
Ook Ton en Ine hebben heel veel bijgedragen aan deze reis die nog een week gaat duren en vorige reizen. Ook bedankt voor jullie vele tips en adviezen!!!!
Ik rij richting Kanab en verblijf vandaag bij Holiday Inn Express & Suites. Bij aankomst blijkt dat misschien wel het beste hotel van deze reis te worden. Ik heb nog een week te gaan. Het hotel is gloednieuw en erg luxe van binnen. Zo hebben ze een hot breakfast en een mooie kamer. Ik ben gelijk lid geworden van hun priority club want ik zal deze hotelketen vaker gaan boeken in de toekomst.
Ik heb vandaag beslist geen zin ergens te eten en haal bij een lokale supermarkt een lekkere salade samen met verse chicken tenders met honey mustard saus. Erg lekker!! Ik ben echt bekaf en na een douche besteed ik de avond aan het bekijken van mijn foto's, verslag en kijk op TV heel veel over 9-11. Veel verschrikkelijke verhalen van nabestaanden en mensen die het meegemaakt hebben. Er is zelfs een nieuwe terrorist threat voor New York en ook voor Las Vegas zag ik op TV. Het is morgen 10 jaar geleden dat de terroristen actie's zoveel onschuldige levens eisten. Ook de komende dagen zullen in teken staan van 9-11 aangezien ik gezien heb dat er in Las Vegas o.a. en grootse Heroes Parade wordt gegeven en nog veel meer. Kijk maar op deze link. Mijn schema zal ik dusdanig aanpassen hier veel van te kunnen zien. Zo'n heroes parade lijkt me super! Volgens de website het grootste evenement ooit in Las Vegas in drie dagen tijd! Ik ga er op deze website verslag van doen.

Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly