Zaterdag 10 september 2011. Naar MesquitePrima geslapen bij Holiday Inn. Ook het hot breakfast is goed en bijzonder. Wat ik bijzonder vond is het apparaat om pancakes te maken. Je drukt op een knop en na een minuut heb je een keurig vers gebakken pancake! Super! De techniek staat voor niets. Ik laad de auto en ga op weg. Het is op dit moment weer een blauwe hemel met een lekkere temperatuur. Op weg naar Zion besluit ik wat ik ga doen vandaag. Ik wilde eerst niet direct na een grote hike weer gaan hiken maar als je eenmaal Zion binnenrijdt, ben je al snel verkocht. Het sfeertje met hikers, de shuttle enz. is toch allemaal een herrinering voor het leven dus ik parkeer de auto bij het visitor center. Zelfs de overflow parking is op dit vroege uur al bijna vol. Ik maak opnieuw de rugzak weer hike klaar. Dit keer neem ik geen waterzak mee. Drie flesjes water voldoet op deze kleinere hike.

Het shuttle systeem van Zion is fantastisch. Je komt aanlopen en je kunt mee. Er zijn zoveel shuttle bussen dat je bijna nooit lang hoeft te wachten. Dat hebben ze toch goed voor elkaar hier. In de bus krijg je bij elke stop info over wat je er kunt doen. Het duurt ook even voordat ik op de plek aankom. Het is 1 stop voorbij de Grotto, de plek waar Angels Landing begint. Het heet de Weeping Rock Trailhead. Vandaag kies ik ervoor om de Hidden Canyon hike te gaan doen. Deze hike lijkt wat op de Angels Landing hike. Hij is ook van de zwaarste categorie strenuous. En ook op deze hike moet je je goed vasthouden aan kettingen om niet naar beneden te vallen. Hij is wel korter maar ook stijler als Angels Landing. Van de vele hikes in Zion zijn er maar 4 strenuous. De lengte is 3.2 kilometer bergopwaarts (roundtrip) met een hoogteverschil van 259 meter. Ter vergelijking Angels Landing is 8 kilometer lang (roundtrip) met 454 meter hoogteverschil. Ik begin aan de hike en die gaat bijna direct al omhoog. En dat blijft zo. Dat maakt de tocht wel zwaar. Er lopen op de zaterdag meerdere mensen deze hike. Na een tijdje kom je op een punt waar de trail zich splitst. Er gaan een trail naar Observation Point en een trail naar Hidden Canyon. Als snel wordt de trail naar Hidden Canyon moeilijker. Het is geen normaal pad meer maar bijv. een trap of rotsen. Ook zand kan het je moeilijk maken omdat je je grip verliest. Hoe hoger je komt, hoe moeilijker de trail. Op een gegeven moment moet je je vasthouden aan kettingen en goed kijken waar je je voeten neerzet. Het wordt lastig als iemand je tegemoet komt. Wie kiest voor de buitenkant? Bijna boven moet je een grote rots beklimmen. Je kunt kiezen voor de langere maar makkelijke weg of via een rots met een boom ertegen. Ik kies heen voor de makkelijke en terug klimmen over de rots en boom. Het is toch weer een mooie hike geweest! Heel apart omdat je eenmaal boven geen uitzicht hebt omdat je in een canyon staat. Net als gisteren hoor ik harde klappen in de lucht en onweer nadert.

Na wat gegeten en gedronken te hebben, ga ik dezelfde weg weer terug. Natuurlijk is naar beneden gaan op het moeilijke stuk lastiger. Zodra je het makkelijke stuk bereikt hebt, gaat het snel. Dan is het geen probleem meer. Nog vele zijn pas op weg naar boven. Bij de Weeping Rock Trailhead neem ik de shuttle naar Zion Lodge. Het is rond de middag en wil ook deze hike vieren met een biertje en eten. Bij de Lodge bestel ik een hamburger, patat en een Pale Ale biertje. Wat smaakt die ontzettend lekker na zo'n vermoeiende wandeling!! Ik neem opnieuw de shuttle en ga naar de auto. Blij dat ik deze hike kan toevoegen aan het rijtje hikes die ik gelopen heb. Ik rij weer verder en zie onderweg vele hardlopers. Er blijkt een 9/11 walk te zijn van Hurricane naar Zion. Leuk en goed dat er zoveel mensen meedoen. Onderweg krijgen ze water. Als ik in Hurricane ben, begint het even hard te regenen. Hooguit een paar minuten en het is weer droog en warm. In St. George stop ik even bij de Factory Outlets en kijk er rond.

Ik vervolg mijn weg en rij naar Mesquite. Een plek waar ik al vaak was en goed bevalt. Er zijn veel casino's, resorts en hotels hier. Vele zijn erg goedkoop! Zo kun je bij Virgin Rivers verblijven voor 29 dollar per nacht incl. ontbijt. Mijn hotel vandaag is Falcon Ridge Hotel. Een mooi hotel op de berg in westen van Mesquite. Ze hebben hier een zwembad en Hottube waar ik later gebruik van heb gemaakt. Heerlijk om na zo'n hike even te zwemmen en lekker te ontspannen!!
Mijn avondeten bestel ik bij Domino's Pizza die een mooi systeem hebben via internet. Je kunt de status van je bestelling zien...zelfs wanneer hij in de oven ingaat etc. Leuk! Een heerlijke pizza overigens. Het was een small pizza en kreeg hem niet op. Weer een leuk dag vandaag. Mijn gelopen hike kun je weer bekijken door in te zoomen bij werkelijke route in het menu.
De komende dagen zal ik het verslag onregelmatig bijhouden. In Las Vegas zal ik ook in de avond vaak buiten zijn en zie wel wanneer ik weer het verslag kan uploaden.

Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly