Woensdag 14 september 2011. Back to PhoenixPrima nacht gehad in het Luxor. Het is groot met 4407 kamers maar toch loopt hier alles zoals het hoort te lopen. Mooi Resort! Ik kijk naar buiten en het regent weer. Ik zag gisteren dat het richting Phoenix weer goed zou worden. Ik check nog even email en andere zaken en maak me dan klaar voor vertrek. Vandaag rij ik naar mijn eindbestemming Phoenix. Het is best snel gegaan de afgelopen weken maar ik heb ervan genoten. Ik laad alvast de auto en check uit. Een paar dollar wil ik nog vergokken en krijg gratis koffie erbij. Vandaag geen geluk en rij naar de strip waar ik voltank bij Rebel. Het valt mij deze trip wel op hoe vaak het misgaat bij het tanken. Vaak accepteren ze bij de tank zelf geen buitenlandse creditcards of debitcards. Het gevolg is wel dat je eerst moet aansluiten om vooraf te betalen en later weer om definitief af te rekenen. Kost veel onnodig tijd!

Ik rij richting de Hoover Dam. De snelweg is klaar en maak er gebruik van. Scheelt veel tijd! Als je over de Hooverdam zelf moet, ben je veel tijd kwijt. De Hooverdam heb ik al vaak genoeg gezien. Tussen de Hooverdam en Kingman stop ik even om de benen te strekken bij de Colorado River ver voor mij. In Kingman gebruik ik de lunch bij In-n-out-burger. Een favoriet van mij. In Las Vegas is het er niet van gekomen. Het kiezen is zo makkelijk...Je kunt maar kiezen tussen drie menu's die je evt. kan aanpassen zoals met of zonder uien en de frisdrank kun je omruilen voor een milkshake. Het wordt per order gemaakt dus je moet even wachten. Je hebt het dan wel vers en niet zo als bij de Mcdonalds van een tijd geleden. Buiten eet ik het op en het is weer perfect. Ik zag op mijn garmin dat er een Firefighter memorial park in de buurt is en rij er naartoe om te kijken. Ik lees iets over een Doxol Bleve Explosion wat in Kingman gebeurde in 1973 waarbij 11 brandweermannen omkwamen. Heftig!

Ik rij naar Seligman en bekijk daar de verschillende leuke Route 66 memorabila die je daar ziet. Erg leuk gedaan!! Ook koop ik er wat souvenirs. Ik zie ook een bord waar ik al jaren naar op zoek was. Eindelijk gevonden dus!!! De tekst is humorvol maar zou door mensen zonder humor misschien niet begrepen worden (zie bij foto's). De route 66 zoals die vroeger was bestaat niet meer. Een tweebaansweg voldeed niet meer in de moderne tijd en er werd een interstate aangelegd. Gevolg was dat er vele dorpen die leefden van de Route 66 berijders ineens geen inkomsten meer hadden. Zo waren de route 66 ghosttowns geboren. Er zijn er vele o.a. na Flagstaff en heb er in 2008 een bezocht. Ook zie je op verschillende plekken de electriciteits en telefoonpalen van route 66 nog dwars door het landschap lopen. Toch wel bijzonder en je moet het weten!

Mijn laatste stuk naar de snelweg naar Phoenix gaat door Prescott Valley. Erg mooi gebied. Ik stop even bij een bijzonder stadje wat Dewey Humboldt heet. Een pioneer stadje uit 1870. Er staan wat echte oude gebouwen maar ook nagebouwde oude western like huizen. Ik tank er gelijk even. Het is hier goedkoop. Op de snelweg naar Phoenix stop ik nog even bj Sunrise Point. Hier heb je een mooie blik over de omgeving. Het heet echter niet voor niets sunrise point want in de namiddag staat de zon precies waar je hem niet wilt voor een foto. Het laatste stuk naar las Vegas verloopt uiterst soepel. Ondanks dat het precies spitsuur is, kom ik via de 101 loop zonder ook maar te hoeven afremmen op de plaats van bestemming (bij wijze van spreken). Ik check in en eet mijn eten vandaag bij Hometown Buffet. Ligt erg dichtbij. De avond is alvast een avond waar ik van alles uitzoek van de vakantie en kijk of mijn koffer nu al niet veel weegt. Zo weet ik of ik morgen nog iets kan kopen! Morgen laatste dag in Amerika!

Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly