Donderdag 15 september 2011. Laatste dag in AmerikaVandaag is dan weer de laatste dag aangebroken in Amerika. Ik voelde het direct bij het opstaan maar ik heb mij voorgenomen een leuke en ook een efficiente dag ervan te maken. Ik rij al redelijk vroeg naar Hometown Buffet voor het ontbijt. Ik heb nog nooit ontbeten hier. Het is een prima uitgebreid ontbijt waar je zelf de ingredienten voor kan bepalen. Hierna rij ik naar het Papagoa park waar het Desert Botanical Garden is gevestigd. In een aantal trails vertellen ze van alles over het leven in de woestijn. Erg interessant en vooral ook mooi hoe ze het allemaal weer hebben gemaakt. Zo is er een gedeelte waar de Bumblebee rondvliegt...vreemd genoeg zie je de bijen ook alleen maar daar. Hetzelfde met vlinders en andere species. leuk gedaan! Ook zie je hoe de eerste mensen in de woestijn wisten te overleven. De natuur past zich aan aan de hitte. Dat zie je ook bij de cactus. Soms zit er een gat bovenin. Het blijkt door Woodpecker te worden gedaan die er zijn nest inmaakt. Dat moet je maar net weten.

Mijn volgende doel is Walmart voor de laatste inkopen. Vanmorgen heb ik mijn koffer gewogen en weet dus precies hoeveel ik kan meenemen. Hierop rij ik over de Superstition Highway naar de Apache Trail. Een soort traditie om daar de laatste dag nog even rond te rijden, foto's te maken en wat te eten en te drinken. Als eerst ga ik naar Goldfield, de Ghosttown die hier op de weg naar de Apache Trail ligt. Een mooi maar ook commercieel western stadje. Ook hier loop ik weer tegen borden aan voor straks thuis die ik wilde hebben. Mooie afsluiting dus! In het cafe gebruik ik de lunch met een biertje. Ik kijk hierbij uit over de woestijn richting Phoenix. Wat zal ik dit missen de komende tijd! Ik rij ook de Apache Trail op tot Tortilla Flat. Een klein gehucht met een o zo leuke humor en dingen om te zien en doen. In de Saloon neem ik plaats op een zadel aan de bar en bestel een biertje. Zo als gewoonlijk krijg ik dit in een jampot glas. Ik hier ben ik al zo vaak geweest maar toch is alles elke keer weer iets anders. De vele dollar biljetten aan de muur blijven. Zeker het origineelste restaurant/bar van deze reis.

Na een aantal tussenstops rij ik naar mijn laatste diner in Amerika en dat wordt op aanraden van enkele mensen Texas Roadhouse! Bij de ingang staat een bordje 'we only serve complete parties' waar ik uit opmaak dat als je alleen komt niet welkom bent maar dat is niet zo. Ik neem plaats aan de bar en bestel natuurlijk bier maar ook een half slab of babybackribs en een Ceasar's Salad. Het smaakt werkelijk fantastisch! Het vlees schuif je zo van de ribs af en smaakt perfect. Ze hebben hier een prijs voor gekregen las ik. De bediening ziet er goed uit hier ;-) Na deze etens ervaring rij ik naar mijn laatste doel vandaag en dat is de Arizona Mills Mall. Een groot winkelcentrum met wat factory outlets erin. Bij Nike koop ik nieuwe schoenen en kies voor running/trail schoenen. Lichte schoenen maa toch stevig en geschikt met speciale zool om goed trails te lopen. Het zijn de Nike Air Alvard VI. Goed getest zag ik later en goedkoop! Ik rij weer terug naar het hotel en heb de avond hard nodig voor de koffers te pakken en alles uit te zoeken. Aangezien ik de GPS logger vergeten ben aan te zetten, vandaag geen werkelijke route in het menu. Ook Fuelly zal ik pas weer bijwerken in Duitsland.

Zoals gewoonlijk maak ik weer de balans op. Deze vakantie is uitermate prettig verlopen zonder problemen. Ik vind dat ik een fantastische vakantie heb gehad!!! Geen aanhoudingen door de Politie (ik zag ze wel loeren onderweg overigens ;-)) of ander onheil. Ook wat het weer betreft heb ik geluk gehad. Ondanks het onstabiele weer heb ik slechts op de weg van Durango naar Moab 2 dingen moeten schrappen. Dat was Ouray en de Black canyon of the Gunnison vanwege regen. Later nog een korte tijd regen gehad in Las Vegas. Verder prima en goed weer gehad!
Dit keer heb ik ook bijzondere dingen meegemaakt zoals de 9-11 herdenking in Las Vegas. Dit heeft toch wel diepe indruk op mij gemaakt en vind dat ik unieke beelden heb gemaakt op video van bijna een uur. Ik stond precies op de goede plek!
Nieuw meegenomen op deze reis waren de Ipad en de Garmin navigatie. De Ipad is uitermate goed bevallen op zo'n reis. Je kunt je foto's mooi bekijken en beoordelen met het retina beeldscherm. Met de apps kun je snel en goed zaken checken die van belang kunnen zijn zoals email, het weer, verkeer, vluchten, eten en hotels. Ik kan niet meer zonder Ipad en zou hem niet willen inruilen voor een Android versie. De batterijduur van 10 uur is perfect voor lange vluchten waar je onderweg mooi boeken kunt lezen of wat dan ook! Apple is kwaliteit!
Ook de Garmin is prima bevallen. Vroeger nam ik de Tomtom mee maar de Garmin kent vele voordelen zoals rekening houden met timezones, betere tijds berekening. De aankomsten klopten precies! Handig met de Garmin is de active holder waardoor je niets hoeft aan of af te koppelen. Binnen een seconde is hij bedrijfsklaar of opgeruimd. Verder is de hoge resolutie beeldscherm erg mooi en kun je de hoogte direct aflezen wat weer leuk is in berg gebieden. De Garmin is ook prima te gebruiken voor Geo Caching.

Ik wil Ine, Ton, Henk en Jacq en Raymond, Edwin en het Alles Amerika forum en USA discussiegroep bedanken voor hun tips die weer hebben bijgedragen aan betere reis!
En nog even de feiten van deze vakantie:

* Ik heb 3239 miles gereden dat zijn 5212 kilometers!! Meer als ik vooraf wilde...
* 3913 foto's gemaakt en veel full HD video opgenomen!
* 5 staten bezocht.
* Hoogtepunten: The Wave, 9-11 herdenking.
* Beste eetgelegenheid: Texas Roadhouse.
* Slechtste eetgelegeheid: Sonic (kan een keer gebeuren natuurlijk)
* Beste hotelervaring: Desert Rose Resort en Hampton Inn.
* Slechtste hotelervaring: Bashful Bob Page, is achteruit gegaan en in prijs omhoog gegaan.
* 70 blikjes frisdrank gedronken, 29 flesjes water en 19 blikjes bier.
Er volgt nog een verslag van de reisdag als ik Duitsland ben.

I'll be back next year!!!


Er is vandaag geen werkelijk route in het menu of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly