Zaterdag 17 september 2011. Reisdag naar Nederland.En dan is hij er toch gekomen, de reisdag terug naar Nederland. Na een verkwikkende extra dag in Phoenix wegens vertraging reis ik vandaag terug naar Nederland. Als eerste ga ik naar de breakfast ruimte om te genieten van een cooked-to-order breakfast, Dat hebben ze hier prima voor elkaar! Veel keuze, goede kwaliteit! Embassy Suites is een zeer goed hotel. Vaak op airports redelijk goedkoop dus in de toekomst kijken wanneer ik dei weer eens kan boeken. Ze behoren overigens tot de Hilton groep. In de shuttle is het gezellig kletsen met de anderen en de chauffeur. Je merkt toch wel dat Amerikanen erg sociale mensen zijn! De chauffeur zet mij af precies voor de gate en check in. Ik heb alles goed voorbereid dus geen overgewicht en het loopt snel. Bij de security vinden ze mijn trolley te vol met electronica en halen hem gedeeltelijk leeg. Geen probleem heb ik ermee. Ze zijn bijzonder vriendelijk. Achter de douane neem ik nog wat lekkers van de gratis voucher die ik gekregen heb. Ik heb trek in iets kouds en neem een Vanilla koffie ijs achtig drinken met een koek.

Als ik ga zitten bij de gate bemerk ik dat de vertrektijd afwijkt van de tijd op de boarding pass....toch niet weer...Maar dan zie ik dat ik niet via Houston vlieg maar via Newyork (Newark). Ach, het heeft het voordeel dat het laatste stuk maar zes uur is i.p.v. 8 dus waarom niet?? Ook de overstaptijd is veel gunstiger met bijna drie uur. Ik speel nog wat met de Ipadn en poist mijn nieuwe luchthaven op facebook. Goed dat ik het nog net op tijd gezien heb! Ik heb een raamplaats dus prima om wat foto's te maken. De reis naar Newyork verloopt verspoedig en ontdek daar de luchthaven waar ik nog nooit eerder was. Hier merk je toch wel dat Amerika flink vooruit is gegaan met faciliteiten. Tal van goede restaurants hebben ze waaronder een gerenomeerde waar de steaks liggen te 'rijpen' achter glas. Ook zie ik voor het eerst een wijnbar die uitsluitend wijn schenkt. Ik loop eerst wat rond en besluit de laatste Amerikaanse maaltijd in een mooie dinner te nemen. Je moet tenslotte de vakantie ook amerikaans afsluiten! Good food zou ik het willen noemen. Ik heb een blackened chicken (southern style) genomen met fries. Heerlijk!

Dan is toch de tijd gekomen om Amerikaans grondgebied te verlaten en ga aan boord van een Boeing 757. Klein maar wel modern! Zo hebben ze HD schermen. Een heel verschil met de onduidelijke kleine KLM schermpjes van vroeger! De keuze is enorm. Veel movies, films maar ook games kun je zien/spelen om de tijd door te komen. Mijn plek is minder gunstig. Ik zit op een driezitter in het midden schouder aan schouder met twee mannen naast mij. De man uit holland vertelt dat hij vaak in Amerika is om bedrijven te kopen, te reorganiseren en weer te verkopen...De andere is een amerikaan die weinig te vertellen heeft. Ik slaap (snurk) een groot gedeelte van de reis en samen met de geboden entertainment ben ik zo in Nederland. Het weer valt hier al vies tegen! regen, koud...bah! Bij vd Valk Hotel bij het brugrestaurant haal ik de auto op en rij weer naar Duitsland. Ik kan terugkijken op een mooie geslaagde vakantie!! Een vakantie die een dag langer duurde wat niet verkeerd was. Bedankt allemaal voor het meelezen en ik hoop tot volgend jaar!!!!

Er is vandaag geen werkelijk route in het menu of klik hier voor alle routes tot nu.

Bekijk mijn fuelups en tank statistieken van deze reis door op onderstaande banner te klikken:
Fuelly