Maandag 29 augsutus 2011. Reisdag naar Amerika!Er is weer een nieuwe Amerika reis aangebroken. Ik kan niet uitleggen hoeveel zin ik erin heb.
Zondagmiddag breng ik de poes naar Familie voor de komende weken en aansluitend ga ik naar het Schiphol A4 hotel (vd Valk) voor een overnachting. Heerlijk als je een dag van tevoren al in de stemming komt. Voordeel is dat je een uitstekende shuttle verbinding hebt die altijd erg op tijd is! Mijn auto blijft bewaakt bij het hotel staan. Ik heb hem bij een security camera geparkeerd. Als avondeten kies ik voor een uitgebreide maaltijd salade bij Kentucky Kip. Smaakte prima!
Schijnbaar stond ik wat te laat op want ik had slechts 4 minuten hoeven te wachten op de shuttle op maandagmorgen. Bij de incheckbalie stond een lange rij. Continental checkt ook andere eerdere vluchten in waar je op moet wachten.
Achter de douane zie ik dat alles anders is als normaal. Ik kijk nog even bij de electronicashop maar vindt het niet goedkoop. Ik heb nog een SD card nodig maar die koop ik wel in Amerika. Bij een bar neem ik het traditionele vakantie biertje. Ik kies voor de ijskoude Heineken variant en het smaakt ondanks het vroege uur uitstekend! Een mooi begin!

Bij de Gate wacht mij een nieuwe metaaldetector. Gezien op TV maar nu in het echt. Je gaat in een glazen apparaat staan met je handen ophoog en ze kunnen van top tot teen zien wat je evt. bij je hebt.
De vlucht vertrekt redelijk op tijd en in de stromende regen kiezen we het luchtruim. Maar je bent zo boven de wolken waar de zon schijnt. We wonen in Nederland gewoon te laag ;-). De vlucht verloopt prima en raak in gesprek met een zuster uit een ziekenhuis in Hoorn naast mij. Ze vliegt voor het eerst en gaat op werkbezoek naar Austin Texas. Het is altijd leuk een beetje te kletsen. Verder vermaak ik mij de reis met de Ipad. Echt een uitkomst onderweg!! Ik heb de Ipad ruim 8 uur gebruikt en de accu was nog niet leeg. Na 10 uur vliegen landen we in Houston. Direct merk je de warmte want het is er 36 graden. Heerlijk! De Douane formaliteiten verlopen minder snel als in Chicago en Washington. Toch duurt het niet echt lang voordat ik de stempel krijg 'Admitted', ik mag er weer in!! Ik heb drie uur de tijd en eet wat bij Wendy's. Op het vliegveld hier ruikt het typisch naar de deep south! Een soort knofloook geurtje die je vooral in gebieden als New Orleans overal ruikt waar je maar komt.

De vlucht van Houston naar Phoenix vertrekt precies op tijd! Grappig is dat je hier niet alleen voor het eten moet betalen maar ook voor de TV op je scherm. 'Swipe your card' als je je niet wilt vervelen. Ik vind 7 dollar te duur voor 2 uur TV en kies om mij te vervelen haha. Ik blijf toch Nederlander...
We komen een half uur te vroeg aan en de koffer komt al snel. Touchdown was half 7 en 7 uur stond ik al bij de balie van Alamo. Zo makkelijk en snel gaat dat in Amerika! Ik had een Intermediate gehuurd maar kreeg al snel spijt bij het zien van de Averso die je krijgt. brrrr. Wat klein. Ook stond er zo'n 'engelse taxi', zo'n ouderwetse chevy die ik al eens had. Die wilde ik ook niet en zag tot mijn grote verbazing een nagelnieuwe Ford Escape Midsize SUV terreinwagen en in een dure uitvoering....Oef die wil ik graag hebben. Ik zet mijn koffers erin, doe de deur op slot en ga terug naar de balie om te onderhandelen over de prijs. Voor 10 dollar per dag mag ik de Ford Escape SUV uiteindelijk meenemen. Ze wilde eerst 20 hebben. Als het moet kun je dus prima afdingen! Het is de 2012 versie die net op de markt is. Het staat ook op de kaart in de auto en op de key. Waarschijnlijk ben ik de 2e huurder want er staat maar 1000 mile op de teller. Zo blij als een kind rij ik ermee weg. De Garmin heb ik op de voorruit geplakt die mij feilloos naar Quality Inn & Suites Tempe brengt. Wat rijdt deze auto heerlijk! Vorig jaar had ik hem ook maar dan een oudere. Er zit een super muzieksysteem in met een onvoorstelbaar mooi geluid! Ik ga mij hier wel mee vermaken de komende tijd! Gezien het feit dat ik meerdere hikes gepland heb met dirtroads zoals de Wave en de Tentock Hike denk ik geen slechte keuze gemaakt te hebben! Bij een tankstation koop ik alvast bier groot in (goedkoper als een supermarkt) en koop wat voor op de kamer. Het is bloedheet hier in Phoenix. Net alsof iemand met een hete fohn in je gezicht blaast. Ik kan terugkijken op een geslaagde eerste dag die zonder trubbels verlopen is! Morgen de eerste inkopen en naar Tucson!!