Dinsdag 30 augsutus 2011. Naar TucsonVroeg uit de veren vandaag. De Jetlag zorgt voor het vroege opstaan. Rond half 6 sta ik op en maak alles klaar voor vertrek. Toch goed en lekker geslapen. Quality Suites is een prima hotel! In het hotel eet ik niet en haal mijn ontbijt bij het winkelen. In de auto bemerk ik dat ik een open dak heb! Heerlijk!! Zo kun je zonnen en rijden tegelijk. Ik rij eerst naar Safeway voor de eerste inkopen. Op Internet had ik gezien dat ze hier de beste aanbiedingen hebben. Ik heb een Safeway klantenkaart. Ik haal er 48 blikjes frisdrank. De aanboeding is koop 2 x 12 pack Coca Cola (div. soorten) en krijg 2 x 12 pack gratis! Dat scheelt nogal en kies vier verschillende soorten uit. Ook koop ik een 24 pack water halve liters en andere zaken zoals Trail Mix. En natuurlijk mijn ontbijt en koffie bij Starbucks. Mijn besparing is ruim 13 dollar en betaal voor alles 27 dollar.
Ik ga op weg naar Tucson en programmeer de Garmin navigatie voor Casa Grande National Monument. Hier was ik nog niet. Een ruine van een zeer oude indianen nederzetting staat hier onder een beschermende dak. Het ziet er leuk uit maar je bent er ook wel zo uitgekeken. Iets verderop stop ik bij Dollartree. Hier kost alles 1 dollar en koop wat noodzakelijk dingen voor onderweg. Ik rij verder naar Tucson en aangezien het lunchtime is, rij ik naar de Tucson Mall voor een lunch in de foodcourt. Ik vind het altijd leuk hier rond te kijken wat ze er allemaal te eten hebben. Ik proef wat ik aangeboden krijg en mijn keus valt op Cajun Grill. Ik neem er een Honey glazed Chicken met rijst en boontjes. Erg lekker! Ik loop wat rond en mijn oog valt op een bijzonder mooi Arizona beeldje met cactus, ratelslang enz. Erg mooi en met veel detail. Ik besluit het te kopen en laat het alvast 'flight proof' inpakken. 12 dollar kost het.

Ik rij weer richting het zuiden en besluit te stoppen bij Sentinel Peak. Een aantal jaren geleden als Tip gekregen van Ine maar is er nooit van gekomen. Ik rij naar boven en bewonder het mooie uitzicht die je krijgt over Tucson downtown. Super! Ik parkeer mijn auto en beklim in de hitte Sentinel Peak. Geen idee of het mag maar ik kom niet verder als de grote A. Hier wordt het te stijl en met alle losse stenen en gravel te gevaarlijk. Deze berg heeft de bijnaam A mountain.
Ik rij weer verder en ga naar het Pima Air & Space museum. Mijn temperatuur meter geeft intussen 110 graden aan wat ruim 43 graden celcius is. In dit museum was ik al eerder maar zag dat het weer helemaal anders is. Ze hebben er weer een hangar bij en de opstelling is anders. Ik loop binnen en buiten wat rond en maak weer verschillende foto's. Dit museum heeft toch wel de grootste collectie bijzondere vliegtuigen die ik ken. Zo heeft het 3 presidentiele vliegtuigen. Ook heel veel oorlogs vliegtuigen. Vandaag kies ik niet voor de uitgebreide versie van het bezoek waarbij je ook naar het naast gelegen Airplane Boneyard gaat. Dit heb ik al zo vaak gezien. Ook een bezoek aan Titan Missile Museum sla ik over. Dit is een bijzonder museum maar ook hier was ik al meerdere keren. Het hoort overigens allemaal bij Pima Air & Space.
Ik ga weer verder en rij naar het San Xavier Mission. Een indrukwekkend gebouw van de indianen. Er zijn vele missions in Amerika. De meeste zijn vervallen maar deze ziet er prima uit. Ik weet dat hij pas gerestaureerd is. Hierna is het tijd om te eten en rij naar Golden Correl. Dat is een steak buffet restaurant. Ik neem daar een lekkere salade en kies voor het eten zelf voor lekkere steak met verschillende soorten vlees erbij, patat en groenten. Een ijsje maakt het geheel af en rij naar het hotel Comfort Suites. Een mooi airport hotel bij Tucson Airport. Deze vakantie heb ik mij voorgenomen alles tot op de cent bij te houden. Ik wil wel eens weten waar precies je geld naartoe gaat en waarbij je met behoud van kwaliteit op kunt bezuinigen. De avond besteed ik hieraan en het maken van het verslag. Deze dag is echt omgevlogen! Morgen start mijn meerdaagse bezoek aan verschillende bezienswaardigheden uit het vroegere wilde westen!
Net als vorig jaar ben ik op de eerste dag vergeten mijn I-Gotu GPS in de auto aan te zetten. Dit gebruik ik voor twee doelen. Als eerste om mijn foto's te Geotaggen. De foto's krijgen dan exacte locatie gegevens mee zodat je altijd kunt zien waar de foto is genomen. Als tweede om de exact gereden route op de website te zetten die overigens ook in 3D is te zien. Jammer maar morgen beter! De route vandaag is vanaf de Tucson mall. Ik had hem pas om 13.00u aangezet. Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.