Woensdag 31 augsutus 2011. Ghosttown DayOp tijd op voor een bijzonder dagje vandaag. Vandaag ga ik proberen een aantal Ghosttowns te bezoeken. Na een prima ontbijt bij Comfort Suites, wat mij overigens als hotel goed is bevallen, laad ik de auto en ga op weg. Op de Ipad heb ik de goedkoopste tankstation geselecteerd en het klopt ook nog. Waar een Ipad al niet handig voor is. Oorspronkelijk wilde ik naar Gammons Gulch die niet open is voor het publiek vandaag. Gezien het feit dat de Garmin aangaf maar liefst 2 uur erover te doen, heb ik dit geschrapt mede gezien het risico dat ik er niet in mag. Ik rij wel naar Ketchner Caverns. Bij de ingang betaal je 6 dollar. Het betreft een statepark. Maar wat schetst mijn verbazing als je in de Caverns niet mag fotograferen?? Heel vreemd. De vrouw gaf als uitleg dat het te maken heeft met copyrights... Nou ik heb bedankt en vervolg mijn weg. Ik heb toch al geen goed gevoel bij dit soort caverns. Het geeft mij geen Amerika gevoel.

Mijn eerste stop is bij Fairbanks Ghosttown. Ik ben de eerste en het is er spookachtig rustig.. Ik loop wat rond en zien dat dit een prima bewaard gebleven Ghosttown is. Deze ligt bij de San Pedro river waar ook de andere Ghosttowns langliggen. Reden was de afvoer van de gewonnen ertsen in de mijnen. Na een aantal foto's gemaakt te hebben, zie ik dat er een hike gaat naar de cemetery van Fairbanks. Het is een one mile roundtrip. Gezien de hitte bereid ik mij goed voor en neem enkele flessen water in de rugzak mee. Het is een mooie wandeling zonder problemen. Onderweg zie je van alles wat duid op overblijfselen van gebouwen, afzettingen e.d. Enkele funderingen. Veel muggen die om je hoofd zoemen en op de grond grote mieren die je been beklimmen als je maar even stilstaat. Het laatste stuk is op een berg. Daar aangekomen zie ik de overblijfselen van een begraafplaats. Interessant om te zien! Ik kijk er wat rond en vind een sherrif ster op een helling. Deze ziet er te nieuw uit om het echt te laten zijn maar verderop zie ik verscholen bestek liggen. Dit zou wel eens uit die tijd kunnen zijn en neem het mee. Bij terugkomst in Fairbanks loop ik nog even naar een ander gedeelte voor wat foto's (o.a. de bank) en vervolg mijn weg.

De volgende stop is Tombstone. Een bekende plek in het wilde westen maar o zo commercieel. Hier kun je het beste heen gaan als je voor het eerst naar Amerika gaat en je snel in de maling wilt laten nemen met allerlei gunfights en postkoets tours. Toch interessant om te zien en vooral de Birdcage Theater heeft mijn aandacht. Ik zag op TV een tijd geleden dat dit een 'haunted' plek is. Hier worden regelmatig spoken gezien. Waarschijnlijk door mensen die in de spiegel keken maar het idee is leuk. Ik neem de selfguided tour en verwonder mij over de originele staat van het gebouw. Erg mooi van binnen en voldoet prima als museum. Kogelgaten in de muur en vele kamers die nog in de staat van de jaren 1800 verkeren. In de kelder zie ik vreemde figuren. De Amerikanen weten het toch maar allemaal aantrekklijk te maken. Natuurlijk wordt je op het eind in een souvenirshop geleidt en vervolg weer mijn weg. Om 14.00u heb ik een reserving in Bisbee voor een minetour. Het is pas 12.00u dus heb tijd voor een extra Ghosttown. Ik rij naar de coordinaten van Charleston. Ik rij er op en neer maar zie helemaal niets wat ook maar lijkt op een Ghosttown. Wel een verlaten brug. Ik rij maar weer verder.

In Bisbee aangekomen zie ik dat het een erg leuk en bijzonder stadje is gelegen tegen een berg aan. Inmiddels is het tijd voor de Minetour en rij er naartoe. We krijgen allemaal een helm op, jas aan en een riem met batterij en licht. We nemen plaats op een treintje en rijden 1200 ft de berg in. Daar krijgen we uitleg over van alles wat met de mijn koper winning te maken heeft. Erg interessant!!! De Tourguide is een oudere man die hier 27 jaar heeft gewerkt en nu tours mag gaan geven. Ik vond het een leuke tour die een goed inzicht geeft in hoe in de jaren 40/50 hier de mijn operationeel was.
Hierna rij ik naar Old Bisbee om dit gedeelte te bekijken en te fotograferen. Wederom erg leuk en bijzonder! Vele mooie gebouwen die eens in de glorietijd van het wilde westen vele bezoekers trok. Gezien de tijd en het feit dat ik door het tijdverschil een uur minder tijd heb, rij ik richting Lordsburg. Geen slechte keuze aangezien ik in de verte een 'isolated' thunderstorm zie aankomen. Deze thunderstorms zijn niet te verspellen in dit gebied en kunnen een behoorlijk wateroverlast produceren. Zo ook als ik er doorheen rij. Het stadje Chicuragua lijkt wel een waterballet. Maar zo snel als het begint, eindigt het ook weer en binnen 10 minuten is het weer droog. Ik rij naar het slapende stadje Lordsburg en check in bij Comfort Inn. Hier is weinig te zien en te doen. Ook voor het eten hoef je er niet naartoe. Het biedt niet veel en koop bij de Macdonalds dan maar een lekkere Ranch maaltijd salade met kip en patat. Ik dacht al verlost te zijn van de Jetlag maar op de kamer bleek dat als je 'even' gaat liggen je zo de hele avond slaapt. Dit verslag maak ik dus ook midden in de nacht lokale tijd. Een geslaagde en bijzonder dag vandaag. Ik blijf de komende dagen nog even in sferen van het wilde westen. vanaf morgen ga ik plekken bezoeken uit het leven van Billy the Kid van zijn jeugd tot zijn dood.
Klik op werkelijk route in het menu om de route te bekijken of klik hier voor alle routes tot nu.